17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Polévka z řapíkatého celeru

Název Množství a jednotka
celer řapíkatý 200 g
mrkev 3 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
brambory 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Zalijeme 1,5l vody, osolíme, přidáme 3/4 lžičky zázvoru, strouhneme muškátový oříšek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Na zbytku másla opražíme do světle růžova krupici, zředíme vodou nebo vývarem, klidně i z uzeného masa, vlijeme do polévky, přidáme masox a povaříme. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...